به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، ۳ سال قبل در بامداد ۱۸ دی ماه سال ۱۳۹۸ و در پاسخ به جنایت بزرگ دولت و ارتش آمریکا در به شهادت رساندن فرمانده بزرگ ایران و جهان سردار قاسم سلیمانی، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با شلیک چند موشک نقطه زن از غرب کشور، پایگاه مهم نیروهای اشغالگر آمریکایی یعنی عین الاسد را مورد هدف قرار داد. این عملیات در ساعت ۱:۲۰ بامداد یعنی همان ساعت هدف قرار گرفتن خودروی حاج قاسم و یاران همراهش انجام شد تا سرآغازی برای گرفتن انتقام شهادت مظلومانه فرمانده محبوب مردم ایران و جهان باشد.
همانطور که سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در آن زمان اعلام کرد، پاسخ ایران به این اقدام تروریستی آمریکا و حمله به عین الاسد، اقدامی «راهبردی» اما «محدود» بوده که اثراتی جهانی داشت چراکه جمهوری اسلامی ایران، باید یک جایی آمریکا را متوقف میکرد و به او میفهماند که بایستی در مقابل ایران، در حسابهای خود بازنگری کند.
بیشتر بخوانید:
روایت سردار حاجیزاده از روند تصمیم گیری نظام در واکنش به ترور شهید سلیمانی +فیلم
داغ آمریکا برای از دست دادن RQ-۱۷۰ در سالگرد شکار «گلوبال هاوک» زنده شد/ ادامه فرار جاسوس خجالتی سیا از چتر پدافندی سپاه +تصویر ماهوارهای
«عین الاسد» پنجمین سیلی سپاه به قدرت پهپادی آمریکا/ کلکسیونی که ظرف ۸ سال پر از جانور قندهار، پریدیتور و ریپر شد +عکس
کدام موشکهای ایرانی به سوی تروریست های آمریکایی شلیک شدند؟
همچون دیگر عملیات های تنبیهی سپاه پاسداران، یگان های موشکی زمین به زمین در نوک پیکان تهاجم بودند و بر اساس تصاویر، مشخص شد دو نوع موشک قیام و محصولی از خانواده فاتح به نام فاتح ۳۱۳ در این حمله استفاده شده بود. فاتح ۳۱۳ در مرداد ماه سال ۱۳۹۴ توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی مسلح رونمایی شده بود و در حقیقت نسل جدیدی از خانواده موشکهای فاتح-۱۱۰ به شمار می رفت که مشخصات این موشک تقریباً مشابه نسل قبلی خود یعنی موشک فاتح ۱۱۰ بوده و تغیرات وزنی کمی داشته است. عمده تفاوت این مدل، نقطه زن بودن و برد ۵۰۰ کیلومتری آن است. در طراحی این موشک سطح به سطح علاوه بر سبکسازی بدنه، نسل پیشرفتهای از پیشرانههای سوخت جامد، مرکب و سنسور که با دانش بومی طراحی شده نیز به کار گرفته شده است.
موشک فاتح ۳۱۳
قیام نیز اولین موشک بدون بالک ایرانی است که در رده میانبرد طراحی شده و آن را حاصل ۲۵ سال تلاش و تجربه کشور در زمینه موشک های سوخت مایع بالستیک می دانند که با ترکیب خلاقیت و نوآوری و شجاعت در اجرای طراحی های جدید و کنار گذاشتن طرح های مرسوم تا آن زمان به وجود آمد. از این موشک که طرح آن کاملاً بومی بوده در ۲۹ مرداد ۱۳۸۹ رونمایی شده است. به گفته مسئولان دفاعی، ایده اولیه این موشک را شهید حسن تهرانی مقدم به صنعت داد تا موشکی با برد متوسط مخصوص پایگاه های آمریکایی مستقر در اطراف ایران شکل بگیرد و ساخته شود.
تفاوت اصلی موشک قیام با سایر موشک های بالستیک ایرانی در حذف بالک های ثابت پایدارساز از انتهای بدنه است. این بالک ها که به شکل ذوزنقه قائم الزاویه در تمام موشک های بالستیک خانواده شهاب، قدر و سجیل و حتی ماهواره برهای سفیر و سیمرغ دیده می شوند نقش مهمی در ایجاد پایداری موشک دارند اما در موشک قیام با عدم اتکا به بالک های فوق، تمام وظیفه ایجاد پایداری به عهده سامانه های کنترلی با همان عملگرهای نصب شده در خروجی پیشران سوخت مایع است.
موشک سوخت مایع قیام
موشک قیام با سر جنگی جدید در جریان حمله به داعش
در واقع با ساخت و تولید انبوه موشک قیام عملاً موشکی با ابعاد شهاب-۱ و ۲ اما با برد بسیار بیشتر و قابلیت بهره مندی از سرجنگی های جدید و متنوع پدید آمده است. میزان سرجنگی موشک قیام در برخی منابع ۶۴۵ کیلوگرم ذکر شده و در آخرین اخبار اعلام شده راجع به پیشرفت های موشکی کشور، قابلیت حمل انواع سرجنگی از جمله بارانی برای موشک قیام اعلام شده است. همچنین موشک قیام نیز قابلیت شلیک از سیلوهای زیرزمینی را دارد. البته در جریان حمله به داعش در سال ۱۳۹۷ قیام ایرانی با ظاهری جدید و از روی یک پرتابگر متحرک شلیک شد.
توجه تحلیلگران مشهور جهان به دقت موشکهای ایرانی
یکی از سوالات مهم افکار عمومی در داخل و خارج از کشور در خصوص این حمله، نتیجه آن و میزان خسارت وارد شده به اشغالگران آمریکایی بود. تصاویر ماهواره ای که بعد از این حمله منتشر شد نشان از دقت بالای موشک های ایرانی داشت و این دقت به حدی بالا و تحسین برانگیز بود که حتی کارشناسان و رسانه های غربی نیز نتوانستند از کنار آن عبور کنند. یپین نارانگ کارشناس آمریکایی امور نظامی و استاد مطالعات امنیتی دانشگاه «امآیتی»، روز پنجشنبه در این خصوص نوشته بود: تصاویر ماهوارهای آثار حملات ایران به پایگاه «عین الأسد» نشان میدهد که دقت موشکهای ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
او در توییتر نوشته بود: از دید من، مهمترین جنبه حمله موشکی ایران این است که موشکهای بالستیک کوتاهبرد آنها چقدر دقیق است. وی با بیان اینکه این عملکرد برای ایران هم مایه خرسندی است، نوشته بود: «انقلاب دقت [موشکی] امری واقعی است و ایالات متحده دیگر در این زمینه تکقطبی ندارد. این برای منازعات معاصر و جنگهای محدود، تبعات گستردهای دارد.
«جفری لوئیس» استاد موسسه تحصیلات تکمیلی «مطالعات بینالمللی میدلبری» و تحلیلگر اندیشکده «مرکز مطالعات عدم اشاعه جیمز مارتین» هم در حساب توییتری خود به تحلیل عملیات موشکی ایران و هدف قرار دادن پایگاه نظامیان تروریست آمریکایی در عینالاسد پرداخت. لوئیس ضمن به اشتراک گذاشتن تصویری از نقاط هدف قرار داده شده توسط موشکهای بالستیک ایران و حجم خساراتی که به این پایگاه وارد شده، نوشته بود: «موشکهای ایرانی چندین ساختمان/زیرساخت را در پایگاه هوایی عینالاسد نابود کردند». وی در توئیت دیگری تاکید کرد: «ایرانیها "خطا نزدند". این ساختمانها با دقت بالا هدف قرار داده شدند».
در گزارش آن روزهای رسانه مشهور آمریکایی یعنی واشنگتن پست نیز به حرفهای فابین هینز از کارشناسان انسیتوی مطالعت بین المللی میدلزبرو در کالیفرنیا آمریکا اشاره شده است. وی می گوید : در چند سال اخیر چیزی که در ایران می بینیم تغییر از موشک هایی است که عمدتا سلاح های سیاسی یا روانی بودند به سلاح هایی که ابزار واقعی میدان جنگ هستند. این یک تغییر کوانتومی است. (منظور از تغییر کوانتومی یعنی تغییری بزرگ و مهم است).
بخش مهم دیگری از این گزارش در واشنگتن پست مربوط به دستور رهبر انقلاب در خصوص دقت موشک های ایرانی است. این روزنامه در این خصوص این گونه می گوید: "افزایش توانایی موشک های ایران نتیجه تغییر دستورات نزدیک به یک دهه قبل توسط آیت الله خامنه ای است که در نتیجه این دستور، ایران سرمایه گذاری زیادی را در بخش علمی خود برای توسعه سیستم های هدایتی برای موشک ها خرج کرده و این مسئله باعث شد تا موشک های ایرانی که در آن زمان بیشتر بر اساس سری اسکاد که در جریان جنگ با عراق استفاده شده بود ارتقاء قابل توجهی پیدا کنند. ایرانی ها موشک های جدید ساخته و مدل های قدیمی را نیز ارتقاء دادند. "
مستنداتی برای اثبات خسارات انسانی ناشی از حمله موشکی سپاه
با آنکه ارتش و دولتمردان آمریکایی تلاش می کردند موضوع خسارت جانی و تلفات نیروهایشان در این حمله را به طور کامل کتمان کنند و اجازه ورود هیچ رسانه ای را تا روزهای بعد ندادند، اما در همان ساعات اولیه حمله ایران به پایگاه آمریکا در عراق اطلاعات مربوط به یک پرواز خاص در رسانه ها افشا شد که نشان دهنده پرواز فوق العاده یک فروند هواپیمای ترابری C-۱۷ از عراق به آلمان با ماموریت آمبولانس هوایی بود.
پرواز هواپیمای ترابری آمریکایی در نقش آمبولانس هوایی از عراق به آلمان
طبق این اطلاعات، ساعاتی پس از انجام حمله موشکی سپاه، هواپیمای ترابری استراتژیک سی ۱۷ آمریکایی با شماره پرواز BNDGE۵۳ و با ماموریت آمبولانس هوایی بغداد را ترک کرده و به سمت پایگاه هوایی رایمشتاین در جنوب آلمان رفته و در آنجا فرود آمده است. آمریکا در آن منطقه تاسیسات درمانی بسیار مجهزی دارد که بخش زیادی از نیروهای آمریکایی که در جریان درگیری در غرب آسیا یا آفریقا مجروح می شوند به آنجا منتقل می شوند.
در عین حال عملیاتی کردن پرنده سنگین وزن و ظرفیت بالایی مثل سی ۱۷ در نقش آمبولانس هوایی، نشان از تعداد قابل توجه مصدومین داشت. از طرف دیگر بعد از سالها حضور در عراق که مشخصا آمریکایی ها تاسیسات درمانی کافی را در این کشور برای نیروهای خود ایجاد کرده اند، انتقال مصدومین به جایی مثل مرکز درمانی نیروی هوایی آمریکا در جنوب آلمان نشان از وخیم بودن شدید وضعیت مصدومین دارد که نیازمند خدمات درمانی خاص و فوری دارند یا اینکه تمایلی به اطلاع طرف عراقی یا کشورهای منطقه از پاسخ قدرت موشکی کشورمان نداشته باشند.
ضمن آنکه روزنامه القبس در شماره ۲۹ دی ماه (۱۹ ژانویه) ۱۳۹۸ خود فاش کرد، ۱۶ نظامی آمریکا که در حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد در غرب عراق، به شدت مجروح شدهاند، چند روز پیش برای درمان و انجام عمل جراحی پیشرفته، به یکی از بیمارستانهای نظامی منطقه «عریفجان» در جنوب کویت منتقل شدهاند.
سابقه طولانی آمریکا در پنهان سازی خسارت های وارده به ارتش
اگرچه ممکن است عده ای تصور کنند که ارتش آمریکا، نهایتا چند روز پس از هر حادثه، به بیان جزییات آن می پردازد، اما شواهد و مستندات نشان می دهد بعضا کتمان کردن حقیقت، تا دهه ها ادامه داشته است. اطلاعات منتشره در روزهای اخیر پیرامون سرنوشت یک جنگنده مشهور و گران قیمت آمریکایی، نشان می دهد هر زمان که ابهت و اعتبار این نیرو زیر سوال برود، آنها نهایت تلاش خود را برای پنهان ساختن واقعیت، به کار خواهند گرفت. به عنوان مثال، سالها بود میان کارشناسان نظامی، این شایعه وجود داشت که در حملات هوایی ناتو در سال ۱۹۹۹ بر فراز یوگسلاوی سابق، چند هواپیمای مشهور F-۱۱۷ هدف قرار گرفته است؟
گزارش جدید پایگاه تخصصی War zone از پنهان سازی اصابت دومین بمب افکن "نایت هوک"
طی بیش از ۲۰ سال گذشته، همواره پاسخ به این سوال بر اساس اطلاعات رسمی منتشره توسط ارتش و رسانه های امریکایی، تنها ۱ فروند بود که آنهم به دلیل سرنگونی در خاک آن کشور و قرار گرفتن در موزه ملی بلگراد، قابل تکذیب شدن نبود. اما در روزهای گذشته یک خلبان بازنشسته نیروی هوایی امریکا، رسما تایید کرد که علاوه بر هواپیمای رادارگریز و پر سر و صدای اول، که در تاریخ ۲۷ مارس ۱۹۹۹ سرنگون شده بود، یک فروند F-۱۱۷ دیگر نیز به تاریخ ۳۰ آوریل همان سال توسط سامانه های پدافند یوگسلاوی هدف قرار گرفته بود، اما چون خلبان آن توانست بمب افکن خود را به پایگاه هوایی در خاک آلمان برساند، اصابت و شکسته شدن اعتبار پروژه بسیار گرانقیمت و مشهور آمریکایی، تا بیش از ۲ دهه کتمان شد.
پیش از این نیز در بهار سال ۱۳۹۸، ۱۳ نهاد بینالمللی با ارسال نامهای به «پاتریک شاناهان» سرپرست وقت وزارت دفاع آمریکا خواستند تا پنتاگون از عدم انتشار اطلاعات مهم مربوط به وضعیت امنیتی افغانستان دست بردارد. به گفته این نهادهای بینالمللی، اطلاعات جنگ برای درک مردم آمریکا از وضعیت افغانستان حیاتی است. این سازمانها از تصمیم ارتش آمریکا برای پنهانکاری اطلاعات درباره میزان مناطق تحت کنترل دولت افغانستان و طالبان نیز ابراز نگرانی کرده بودند.
در جریان جنگ ویتنام در سال ۱۹۶۸ میلادی نیز سربازان یک جوخه شناسایی ارتش آمریکا مرتکب جنایتی بزرگ در یک روستا شدند و طی آن ۳۴۷ تا ۵۰۴ شهروند غیر نظامی اهل ویتنام جنوبی توسط سربازان آمریکایی به ظن همکاری با ویت کنگ ها به قتل رسیدند. این ماجرا به اسم کشتار "می لای" در سطح جهان شناخته شد. اکثر قربانیان غیرنظامیان زن و کودک بودند. قبل از قتل، برخی از قربانیان مورد شکنجه و قطع اندام نیز قرار گرفته بودند. پس از فاش شن حقیقت، تمام اعضای یگان آمریکایی شرکت کننده در این ماجرا بی گناه تشخیص داده شدند و استدلال دادگاه نیز این بود که آنها از دستورات پیروی کرده اند. صرفا فرمانده دسته عمل کننده به زندان محکوم شد که وی نیز پس از تحمل سه سال حبس از زندان آزاد شد. اسناد سالهای اخیر نیز، پنهانکاری ارتش آمریکا در گزارش های مربوط به قتل عام برخی خانواده های عراقی در دهه گذشته را افشا کرده است.
پس از حمله موشکی سپاه به عین الاسد نیز، پنتاگون پس از چند روز پنهانکاری درباره آمار تلفات، سرانجام اعلام کرد که تنها ۱۱ نفر از نیروهای آمریکایی بر اثر این حمله موشکی، دچار "ضربه مغزی خفیف" شدهاند و حتی دونالد ترامپ این آسیبدیدگیها را تا حد سردرد تقلیل داده بود اما در ادامه، مسئولان ارتش آمریکا طی چند مرحله آمار مجروحان حمله موشکی ایران به عینالاسد را تا مجموعا ۱۱۰ نفر افزایش دادند و در عین حال، اذعان کردند که تعدادی از مجروحان به نوع شدیدتری از ضربه مغزی موسوم به TBI دچار شدهاند. با این اوصاف، حداقل تا دو دهه آینده باید منتظر انتشار اسناد و اطلاعات جدید از نتایج اصایت موشکهای دقیق ایرانی به عین الاسد، ماند؛ هرچند که انتقام از آمران و عاملان اصلی این جنایت، همچنان در دستور کار نهادهای امنیتی و نظامی کشورمان قرار دارد و دیر یا زود محقق خواهد شد؛ انشاء الله.